Бизнес и синдикати обсъдиха  с представители на държавата въвеждането с

...
Бизнес и синдикати обсъдиха  с представители на държавата въвеждането с
Коментари Харесай

КНСБ поиска минималната заплата да нарасне отново през юли

Бизнес и синдикати обсъдиха  с представители на страната въвеждането с разпореждане на новият размер на минималната заплата от 1 април, която с признатия държавен бюджет ще е 710 лв.. В рамките на Националния тристранен съвет от синдикатите приветстват растежа от 9 %, само че установяваха, че минималният приход към този момент изостава при инфлация от 10 на 100 още за февруари тази година.

Любомир Костов от КНСБ изиска с актуализацията на бюджета през юли минималната заплата да нарасне още веднъж и е 760 лв..   

" От една страна, да има предвидимост за бизнеса - да свикне по-бързо. От друга страна, да зададем посоката, в която потегля страната ни, а точно, вместо да обсъждаме непрекъснато кой да е размерът на минималната заплата, в средносрочна бюджетна прогноза, която следва да се актуализира, изпълнителната власт да излезне, да каже, че ще е 50% и да следва тази посока за развиване в идващите няколко години ", изясни той.

Бизнес организациите не поддържат повишението на минималната заплата, определена от страната. Кънчо Стойчев от Асоциацията на индустриалния капитал изиска минималната заплата да е брутна и да не включва начисляването на добавката известна като „ Клас прослужено време “. 

Работодателската организация изиска договаряне на минимални заплати по стопански действия. 

Социалните сътрудници подкрепиха  следващото удължение на действието на мярката за опазване на заетостта 60 на 40, която да се ползва за последно от април до юни. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР